LinkedIn kurser är det rätt ont om!

LinkedInDet har kommit dussintals frågor om LinkedInkursen jag pratat om tidigare här på bloggen; “var har du hittat en LinkedInkurs?”

Ja det är inte så lätt att hitta någon. Sök på LinkedInkurs eller LinkedInskola och  sökmotorerna kommer att ge dig väldigt lite att välja på. Det finns någon enstaka workshop då och då, oftast bara en ytlig genomgång i samband med att man pratar om andra sociala medier. Skulle man hitta en workshop om bara LinkedIn så kan man ge sig sjutton på att den inte finns i ens egen ände av landet 🙂

Sen finns det en del konsulter som coachar i LinkedIn bland annat, det kan vara per timme, en halvdag eller rent av hela dagar. Men om man inte har egen firma eller en arbetsgivare som betalar kalaset så är det bara att konstatera att det kostar betydligt mer än det smakar. Räkna med ca 2500 kr + moms för en halvdag – och hur mycket hinner man på en halv dag?

Det finns alternativ men det finns en hake; du måste vara tillräckligt bra på engelska för att hänga med…

Eftersom jag hade köpt Lewis Howes böcker om LinkedIn (Linked Working och LinkedIn Master Strategies) så visste jag att han var bra på det här med LinkedIn. När han då kom med en onlineutbildning i LinkedIn i form av videos tvekade jag inte en sekund.

Och snacka om att få valuta för pengarna! Det här är en omfattande kurs minst sagt. Ingenting du kan få dig till livs under en halv dags seminarium.
Du får förresten Lewis böcker med på köpet som en del av bonusmaterialet 🙂

Kursen är delad i 4 avsnitt.

Modul 1: Laying the foundation
Totalt fördelat på 10 olika videofilmer som tillsammans omfattar åtskilliga timmar.

LinkedIn is the most powerful business related social network to help you generate more leads and sales from the most powerful and affluent professionals in the world.  Start with “Laying the Foundation” to learn how to Navigate LinkedIn, Optimize Your Keyword Ranking, Public Profile Link, Recommendations, Social Media Integration, Filling out Your Profile the Correct Way, and more…

Modul 2: Growing your audience
Fördelat på 7 olika videofilmer

Want to build your email list or grow a huge audience fast?  Go through this section where we cover Adding Connections, Automation inside Groups, Building an Email List With Groups, Creating and Growing Your LinkedIn Group, Researching and Joining Groups, and more…

Modul 3: The next level
Fördelat på  6 videofilmer

Ready to take things to the next level and start using LinkedIn like a top notch pro?  This module shows you how to Connect With Investors, Get the Job of Your Dreams, Sell Tickets and Promote Your Events, Drive More Traffic to Your Blog, How To Add a Video to Your Profile, and more…

Modul 4: Building your company
Fördelat på 2 videofilmer

If you have a company then you know the importance of getting more leads and growing your company.  LinkedIn is one of the best places to build your company for free.  In this module we cover how to Build Your Company Page (along with adding company video, recommendations, connecting your employees, and more), and Increase Your Influence with Q&A to Help you Receive More Customers.

Sen finns det då bonusmaterial,  dels böckerna som jag nämnde ovan, men också en video enbart om LinkedIn-annonser. Till skillnad från Google Adsense och Facebookannonser då alltså.
Dessutom ytterligare en video om avancerad LinkedIn strategi.

Totalt spenderade jag 5 långa kvällar på kursen. I omgång ett 🙂 Det bästa är ju att man kan gå tillbaks och repetera valfritt avsnitt när man vill ! Inloggningen till kursen är ju forever och eftersom kursen fortfarande säljs så kan man räkna med att den hela tiden uppdateras med nytt material lång tid framöver. Jag ser ständigt skäl till att gå tillbaks till kursens olika delar för den är så oerhört omfattande när man är ny på LinkedIn att det är omöjligt att ta in allt på en gång även om man försöker pausa varje video och “göra övningar” genom att ändra på sin egen profil m  m, vartefter kursen fortskrider.

Är kursen dyr? Njae, inte om du jämför med vad du får betala i dagsläget för en workshop eller en coach  här i Sverige. Du får allt serverat på svenska då för all del och det är ju inte den här kursen 🙂
För närvarande kostar kursen 97 dollar + svensk moms vilket gör ca 122 dollar totalt. Med nuvarande dollarkurs blir det straxt under 800 kr  inklusive moms.

Men du får å andra sidan en otroligt omfattande kurs som du kan göra precis när det passar dig och över hur lång tid som du behöver. Du har hela kursmaterialet att gå tillbaks till vid behov, en viss skillnad mot att ha lite anteckningar kvar efter en halvdags genomgång… Och man ser resultat! Bara genom att gå igenom den egna LinkedIn-profilen och göra ändringar som föreslås i kursens första del så ser man resultat på direkten!

Man ska ha klart för sig att det här är mycket mer än bara “LinkedIn for Dummies”, en kurs som talar om hur du fyller i din LinkedInprofil, här handlar det om strategier för att få ut det mesta av LinkedIn som det professionella nätverk det är.

Var hittar man den här fantastiska kursen som jag yrar om? Jo här, Linkedinfluence!
Tips! Om du är orolig över att dina kunskaper i engelska inte räcker till för att följa kursen så ser du svårighetsgraden på säljsidan för Linkedinfluence.  Där finns en video med Lewis som berättar lite om sig själv och kursen. Hänger du med där och förstår vad han säger på videon – då förstår du tillräckligt för att hänga med i kursen!

Så vad väntar du på? Kolla in en LinkedInskola i världsklass och ta del av den hemma i soffan på dina egna villkor!
Lycka till med kursen och hoppas du får lika mycket utbyte av den som jag har haft 🙂

Glöm inte att Gilla Sociala Sussis Facebooksida för mer information, tips  och nyheter om Facebook och andra sociala media – direkt in i ditt nyhetsflöde på Facebook!

Socialasussi

Socialasussi

Omvärldsbevakare at Solid Publication Sverige
Socialasussi
Socialasussi
Socialasussi

Latest posts by Socialasussi (see all)

Tags: , , ,

Leave a Comment